#PrayforNice

Mijn dagelijkse ochtendroutine: wakker worden en op Twitter langs de trending topics scrollen om te zien of er nog iets gebeurd is in de wereld terwijl ik in Dromenland was. 

#prayfornice #jesuisnice #aanslag #attack 

Komen als eerste naar voren. Mijn maag draait zich om en ik trek steeds witter weg als ik lees dat er ruim 80 doden zijn gevallen. Onschuldige mannen, vrouwen, kinderen zelfs. Die gewoon wilden feest vieren en genieten van een vuurwerkshow. Ik lees ooggetuigenverslagen. Steeds meer details over hoe de dader te werk ging; zigzaggend om zo veel mogelijk slachtoffers te maken. 

Gevoelens van woede, angst, verdriet en onmacht overvallen me. Wie doet nou zoiets? En waarom? Ook zie ik de beelden. Ik word er zo misselijk van, ik wil ze niet meer zien. Die lichamen onder die dekens, verspreid over de boulevard. Die met die pop ernaast. Ja die ja, die komt hard binnen. Mijn kinderen liggen gelukkig nog in hun bedjes te slapen. 

Terwijl Twitter volstroomt met nieuwe feiten, mensen die hun afschuw delen, besluit ik om mijn Twitter uit te zetten. Niet omdat het me niet interesseert. Maar ik word gewoon zo moe van al die aanslagen. Steeds weer #jesuis, #prayfor en dan elke keer weer een andere stad. Wat nou ‘prayfor’ wanneer gaan we iets doen? Echt iets doen? Maar dat is nog wel hetgene dat mij het meest beangstigt: tegen dit soort geweld kun je niks doen. Het duikt opeens op. Vernietigend, verwoestend, ongrijpbaar. En het laat mij en met mij zo velen vandaag vertwijfeld en verdrietig achter. 

Op Twitter kwam ik een mooi klein gedichtje van Mark van Vuuren @meedenkmark tegen, waar ik graag mee wil afsluiten: 

In Nice zit die man in rouw

bij iemand onder een kleedje

In gedachten zit ik naast jou

hoop dat het helpt, een beetje

#dagdicht #PrayforNice

Advertisements

One thought on “#PrayforNice

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s