(Work)shoppen bij Creative Life

Vrijdag bezocht ik Creative Life; de nieuwste en meest toffe creatieve beurs voor iedereen die niet alleen wil shoppen, maar ook de maker en het verhaal achter de producten wil kennen. En natuurlijk ook zelf creatief aan de slag wil gaan. Er stonden meer dan 120 shops, je kon kiezen uit 50 workshops en er was een bomvol programma. Gelukkig duurde deze beurs 3 dagen en kon je een passe partout voor alle 3 de dagen kopen wanneer je niks wilde missen.

Allereerst liep ik een rondje langs alle stands en raakte zo in gesprek met Nynke van Design Wonderlab. Nynke maakt allerlei prachtige unieke kaartjes, echt iets waar ik voor Een Stukje Geluk altijd naar op zoek ben! Op het Creative Living Plein gaf Mariko van ApplepiePieces goede tips uit haar boek Sell Your Stuff Online. 

Bij Ludiec kwam ik supergave stempels tegen en maakte ik mijn eigen gifttag. Ik kreeg de creatieve smaak helemaal te pakken! 

Daarom liep ik door naar Imakin. Ik volg Jinske al een tijdje op Instagram en zij heeft echt geweldige doe-het-zelf knutselpakketten en ideeën. Ik kocht een setje porseleinstickers. Leuk om met de kinderen ons servies te versieren! 


Daarna was het dringen bij Petite Louise en dat is niet zo gek; Richarda verkoopt echt de allerliefste en mooiste posters en kaarten en sinds kort ook verpakkingsmaterialen en sluitstickers. Een deel van haar collectie vind je ook terug bij Een Stukje Geluk. Ik vond het erg leuk om haar te ontmoeten! 

Toen vond ik het wel tijd voor een lekkere latte. KoffieKoppen stond met een koffiekever klaar om iedereen te verwennen met lekkere soorten koffie, thee en chocolade. En daar hoort natuurlijk iets lekkers bij.


Gelukkig stond Sprinkles Bakery om de hoek met smakelijke zoetigheden. Dat was echt genieten! Maar niet te lang, want er was nog zo veel te zien en te doen! 

Bij Kijkkalligrafie kon je een workshop volgen om deze prachtige techniek onder de knie te krijgen. Ik ben linkshandig maar gelukkig hebben ze daar speciale kalligrafiepennen voor! Die heb ik uiteraard meteen aangeschaft met een potje inkt en een prachtige koperfolie inkt. Ik verheug me er al op om daar thuis de mooiste letters en quotes mee te maken!

Bij Werk Aan De Winkel uit ‘mijn’ ‘s-Hertogenbosch hadden ze allemaal ‘2e Kneusjes’ staan; zielige planten die een tweede leven verdienen met een lief baasje. Met mijn voorliefde voor planten kon ik die natuurlijk niet laten staan. Dus adopteerde ik “Pepper” zoals ik mijn Pepperonia plantje heb gedoopt. Ik heb gelijk een macramé plantenhanger voor Pepper gekocht, die je tijdens een workshop kon leren in elkaar zetten. 


Voldaan liep ik weer terug naar de Creative Living waar de zeer inspirerende Anki van Zilverblauw een masterclass gaf waarin ze ons liet kennismaken met haar fotografiegeheimen uit haar boek’Shoot! Fotograferen met je hart’. 
En daarna kon je bij Happymakersblog aanschuiven bij Karin Luttenberg van PaperFuel. Karin liet zien hoe zij haar boeken heeft gemaakt. Ze had haar schetsen mee. En we kregen zelfs een eerste blik in haar allernieuwste boek ‘Handlettering Journal’ dat binnenkort verschijnt. Ik ben groot fan van Karin en verkoop ook een aantal van haar posters en kaarten in mijn webshop dus dit was voor mij niet te missen. Ik had daarna nog veel meer willen zien en workshops willen volgen, maar het was tijd om me naar school te spoeden om de kinderen op te halen. Één ding is zeker: de data voor volgend jaar staan alvast in mijn agenda! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s