Kleine verandering met groot resultaat

Degenen die mij een beetje kennen weten dat ik regelmatig dingen verander in mijn huis. Andere plantjes, ander kleurtje op de muur… schuiven met de meubels. En de uitdaging is natuurlijk om dit met een zo klein mogelijk budget te doen.

Al een tijd staan bovenaan mijn verlanglijstje een ander schilderij aan de muur en een ander vloerkleed in de zithoek. Best dure wensen. Het Beni Ouarain kleed is namelijk mijn favoriet maar voor onder de €500 heb je zo’n kleed niet. Totdat ik de laatst op mijn gemak toen de kinderen en manlief niet thuis waren een paar afleveringen van VTWonen zat terug te kijken, lekker met een kop koffie en een plak chocola. Ik viel een paar keer zowat van de bank omdat ze MIJN droomkleed hadden uitgekozen in de styling! Ik zag dat ze een replica hadden gevonden bij Karwei dus ik snelde me naar hun website, en wat bleek, het filiaal bij ons om de hoek had er nog 2 op voorraad. In de aanbieding met €50,- korting. Ik wist niet hoe snel ik bij de Karwei moest komen!

Nog geen uur later lag het kleed naar mijn volle tevredenheid op zijn plekje. Alles klopte. Nou ja, bijna alles. Peter is dol op ons gekleurde wollen kleed en wil dat echt niet kwijt dus besloot ik het rode kleed onder de eettafel weg te halen en daarvoor in de plaats het gekleurde kleed te leggen. Ook dit resultaat was verbluffend. Alsof het kleed daar thuis hoorde. De eethoek leek gelijk een meter breder.

Toen het zooitje ongeregeld weer thuis kwam, waren ook zij positief verrast! (Tot mijn grote verbazing, meestal mopperen ze op mijn veranderdrift). De kinderen vinden het vooral fijn dat de Beni Ouarain look-a-like lekker hoogpolig is en Peter vond de zithoek nu een stuk lichter en was blij dat zijn gekleurde kleed nog steeds op een prominente plaats in huis ligt. En ook hèm viel zelfs op dat de eethoek een stuk ruimer lijkt. En het rode kleed? Dat leggen we in het voorjaar lekker in de voortent op ons seizoensplekje. Hebben we ook daar warme voeten. Dat noem ik pas een win-win situatie. 😉

Wat vind jij van de verandering?

Het gekleurde wollen kleed dat er eerst lag:

Het nieuwe hoogpolige kleed:

De Beni Ouarain look-a-like

De eethoek met het rode kleed:

In de eethoek ligt nu het gekleurde wollen kleed:

Een gedachte over “Kleine verandering met groot resultaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s