WAAROM KINDEREN NAAR SCHOOL BRENGEN (SOMS) VOELT ALS EEN HALVE MARATHON LOPEN

De eerste hindernis is het opstaan. In het weekend worden mijn schatjes om 06:30 uur wakker, door de week moet ik ze om 7 uur wakker maken. Logisch toch?
De volgende hindernis is het aankleden. En vergis je niet; dit is een forse hindernis die genomen moet worden. Want ook al leggen we de kleding de avond van tevoren klaar, het is toch veel leuker om tussendoor nog even met je laserzwaard/ dino’s/ lego te spelen. O ja, aankleden… Viggo presteert het dan zelfs om de helft van zijn kleding (hemd, sokken…) te vergeten aan te doen.
Dan door naar het volgende euvel: de kinderen moeten van mij hun eigen lunch klaar maken. Ja, ik ben echt een gemene moeder. Dus: zelf beleg kiezen, een tussendoortje erbij en je brood snijden. Dan krijg ik tenminste geen volle broodtrommels terug (Viggo) of briefjes erin dat het eten ‘vies’ was (Britta). Oké, ik help ze wel met hun fruit en hun drinken.
Vervolgens is het tijd om het ontbijt te eten. Dat gaat gepaard met eerst een hoop geklets. Dat geklets gaat over in de echt wel- echt niet discussie (x 1.000) en dat gaat weer over in bekvechten met verwensingen waarna ik subtiel op de klok wijs. Is het echt al zo laat?
Eigen bord en beker op het aanrecht zetten (ja dat moeten ze ook helemaal zelf doen) en door naar de volgende hindernis: tanden poetsen. Zij poetsen eerst zelf, ik poets na. Om de beurt anders vliegen ze elkaar met tandpasta in de haren. Hier vinden ze toch elke keer weer een onbewaakt moment om overal tandpasta te smeren (behalve op de tandenborstel natuurlijk) of een beker water om te gooien of het op hun kleding te smeren.
Dan door naar het onderdeel jassen en schoenen aantrekken en tas pakken. Ook hier is het natuurlijk weer erg leuk om elkaar vooral in de weg te zitten en de welles – nietes discussie te voeren. Bij Britta is het weer extra spannend of haar jas wel kleurt bij de rest van haar kleding want als dat niet het geval is wil ze een andere jas aan. Of andere kleding. Ook de tas pakken wordt nog wel eens vergeten waarna ze er buiten achter komen en vervolgens weer boos naar binnen rennen (want ik heb ze er maar 10x aan herinnerd). Op woensdag hebben we hier een extra hindernis want dan moeten de gymtassen mee. Bovendien hadden de juffen ook bedacht dat het ‘fijn’ is dat als iemand jarig is, er een zelfgemaakte knutsel mee naar school gebracht wordt. Daar ben ik inmiddels mee gestopt. Viggo vindt knutselen niet leuk en Britta vergeet het mee te nemen en nee, ik ga er echt niet voor terug.
Dan nog de discussie: mag de step mee naar school? Mijn antwoord is standaard: NEE! We gaan op de fiets dus ik ga geen step meesleuren. Bovendien moeten we thuis allerlei trappen af naar de garage en op school trappen op naar de klas. En wie kan er dan die step meesjouwen? Juist. Van papa mag het natuurlijk wel (van papa mag altijd alles, zeggen ze) en van mij dus niet dus uiteindelijk om 08:10 zit deze stomme mama met de Muppets op de fiets naar school. Dat gaat verrassend goed. Viggo fietst naast me, Britta voor me en we oefenen de verkeersregels. We zijn eigenlijk altijd op tijd op school. Halleluja.
Op school veranderen mijn kinderen in gedrilde soldaatjes die zonder discussie en ruzie hun jas ophangen, fruit en drinkbeker in de daarvoor bestemde bakken zetten, de juf een hand geven en goedemorgen wensen, hun werkjes uit hun lades pakken en op hun tafel leggen en keurig in de kring gaan zitten.  WAAROM DOEN ZE DAT THUIS NOOIT ZO???
Vervolgens geef ik ze een kus en een dikke knuffel en rijd rustig terug naar huis, wensend dat het nog eventjes geen 14:00 uur is en pak een kopje heerlijke koffie. De dag kan beginnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s